Habotnicie politicianistă

Cu ocazia vizitei pe care Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Preafericitul Părinte Daniel, o va efectua duminică, 1 iulie 2012, în judeţul Satu Mare, pentru a participa la sfinţirea Catedralei Ortodoxe cu hramul “Duminica Tuturor Sfinţilor” din Negreşti Oaş, Consiliul Local Satu Mare, la propunerea primarului Dorel Coica, îi va conferi titlul de “Cetăţean de onoare” al municipiului Satu Mare. De asemenea, la concurenţă sau în deplină congruenţă, Consiliul Local Negreşti Oaş, la propunerea primarului Aurelia Fedorca, îi va conferi titlul de “Cetăţean de onoare” al oraşului Negreşti-Oaş.
La iniţiativa primarului municipiului Satu Mare, Dorel Coica, Consiliul Local este chemat pentru prima dată în şedinţă extraordinară pentru a se pronunţa pe marginea acordării titlului de “Cetăţean de onoare” Patriarhului Daniel. „În baza solicitării nr. 23299 din 19.06.2012, înaintată de către Protopopiatul Ortodox Român Satu Mare, se acordă titlul de cetăţean de onoare al municipiului Satu Mare Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, cu ocazia vizitei pe care o va face pentru prima dată în municipiul Satu Mare în data de 1 iulie 2012. (…) Implicarea activă a domniei sale în viaţa socială, prezenţa dânsului în mijlocul credincioşilor de fiecare dată când a fost solicitat ne face să ne simţim onoraţi a-i acorda titlul de <<Cetăţean de onoare al municipiului Satu Mare>> Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române” (conform http://www.gazetanord-vest.ro/2012/06/25/patriarhul-daniel-va-primi-titlul-de-%E2%80%9Ccetatean-de-onoare%E2%80%9D-al-municipiului-satu-mare/).

Mă întreb dacă nu cumva ar trebui ca fiecare unitate administrativă (municipiu, oraş, comună) din România, indiferent dacă în cadrul ei există sau nu vreun credincios ortodox, urmând logica motivaţiei de mai sus, să acorde Preafericitului Daniel titlul de „cetăţean de onoare”. În felul acesta, indirect, patriarhul ortodox ar deveni, în mod simbolic şi unanim, cetăţean de onoare al României. Oricum, nu cred să fie cineva care să se îndoiască sau chiar să conteste că e o onoare să fii cetăţean al României…

Reclame

Scrie un comentariu

Din categoria Satu Mare

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s