Vânătoarea de plagiat(ori)

Vicepreședinele PDL, Andreea Paul Vass, este bănuită de plagiat. Victor Ciutacu, redactorul-șef al „Jurnalului Național„, a explicat că a primit teza de doctorat a Andreei Paul Vass, care ar conține pasaje din alte lucrări fără a folosi semnele citării, informează „Jurnalului Național„.

În peisajul politico-mediatic autohton, a apărut o nouă ipostază a legii talionului: vânătoarea de plagiat(ori). Dacă „ai lor” îl „jumulesc” pe unul „de-al nostru” pentru că ar fi plagiat, se răspunde cu aceeaşi monedă, căutându-se cu orice preţ „jupuirea” unuia „de-al lor” pentru aceeaşi abominabilă faptă.

Cei care instrumentează acest război penibil nu-şi dau seama sau, dacă o fac, puţin le pasă că singura consecinţă nu e aceea a asanării morale a clasei politice de la noi şi, cu atât mai puţin, dobândirea de capital electoral, ci, din contră, îndepărtarea tot mai accentuată a cetăţenilor de viaţa politică!

Se spune că istoria se repetă. Cred că această zicală ar fi un argument suficient pentru a lansa acuzaţia de plagiat la adresa oricui şi a orice. Aştept cu tot mai pregnantă groază momentul când însăşi naşterea mea va fi asimilată de către cineva drept un plagiat.

Reclame

Scrie un comentariu

Din categoria De la lume adunate şi-napoi la lume date

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s